Loading

My name is Erwin and I started as a DJ back in 1994. It’s always being a passion of mine to touch that vinyl and spinning the wheels of steel.

” It’s always being a passion of mine to touch that vinyl and spinning the wheels of steel. “

Erwin S. begon in 1987 aan zijn eerste baantje, een vakantiebaan bij kennissen als terras-bediende en hij was toen ongeveer 14 jaar oud. Ondertussen heeft hij in de afgelopen 34 jaar, allerlei horeca banen gehad, van Kelner tot Uitsmijter en van Barman tot Organisator en daar werd in 1995 iets nieuws aan toegevoegd, DJ! Hij was toen vanuit Scheveningen in Breda komen te wonen en werkte toen in snackbar De Panache en als Uitsmijter bij verschillende Café’s. Hij kwam toen geregeld in De Spock, een danszaaltje gevestigd in de Graanbeurs. Hier stonden toentertijd o.a. Tiesto en Ardie (later bekend als Funkerman) elk weekend hun draai skills te vertonen, wat hem enorm fascineerde. En wat uiteindelijk ook de doorslag gaf, mede door aanraden van Tiesto , om zelf 2 Soundlab draaitafels en een Numark mengtafel aan te gaan schaffen. 

Zijn gevoel lag vooral bij Belgische platenlabels en dat varieerde van Club, Trance en Techno allemaal met die welbekende Belgische Underground sounds. Maar wat is een DJ zonder naam? Aangezien hij erg gefascineerd was in de cultuur van de Native-Americans wat o.a. herkenbaar was in zijn muziekkeuze en met zijn opvallende donkere lange vlecht en zijn Indo uiterlijk, was het natuurlijk wel vanzelfsprekend dat het een naam moest worden die nauw gerelateerd was daarmee. Uiteindelijk na een hoop denk en speurwerk had hij dankzij de film, Thunderheart, de perfecte naam gevonden. WAKIYAN…

Maar halverwege de jaren negentig werd de Dance-scene in Nederland steeds populairder mede dankzij, de toen al bekende ‘Hardhouse’ en waarna al snel totaal nieuwe stylen uit voort kwamen, Jumpstyle en Hardstyle welteverstaan.

Voor Wakiyan ging er een totaal nieuwe wereld open toen hij die eerste Hardstyle beats voelde en was toen ook meteen verkocht.

Deze compleet nieuwe vorm van elektronische muziek was voornamelijk in Nederland en België te vinden. Hierdoor was het o.a. vaak lastig om als beginnend DJ een gig te krijgen. Het ging toch vaak via-via of ons kent ons. Dus had je zulke ‘kruiwagens’ niet tot je beschikking? Viel je toch 9 van de 10 keer buiten de boot. Dit schreeuwde om improvisatie!!! En zodoende richtte hij samen met 2 van zijn toenmalige maten, Pascal en Maurice(DJ Franco), Entertainmentbureau  FWP-Entertainment op en begonnen feesten tot voor zo’n 150 man te organiseren, vooral om zo toch zelf te kunnen gaan optreden op diverse locaties. Dit werd echter een waar succes en de feesten werden drukker en drukker. FWP-Entertainment was een feit en waren niet meer weg te denken in de Bredase Dance-scene.

Doordat FWP-Entertainment wekelijks feesten deden organiseren, voornamelijk in de Horeca van Breda, kwamen er ook steeds meer boekingen bij, buiten de feesten om die zij zelf deden organiseren. En zo ging het balletje langzaam maar zeker rollen. Een van de hoogtepunten van Wakiyan zijn carrière was, toen hij werd benaderd door mensen van stichting Vak-G, een supportersgroep van N.A.C.-Breda. Ongeveer vanaf 2005 kreeg hij de eer om zichzelf de “Huis-DJ” van Vak-G te mogen noemen. Dit was een ervaring wat bijna met geen pen te beschrijven was, tot op de dag van vandaag zal je hem nog geregeld horen en zien met zijn (Early)-hardstyle bassen in hun eigen supporterscafé bij thuiswedstrijden en Open dagen. Enzo volgde de 1 na de andere boeking. Van tuinfeestjes tot de grotere evenementen zoals, Jumpmasters, Club X reünies, Daylight, Vendetta, Ground Zero, De Boulevard Breda, De Spock, Dance Festival Breda o.a…We zijn nu 26 jaar verder en met de nodige ervaringen rijker. En we kijken terug naar een tijd van ongelooflijk veel herinneringen, goede, mooie, heerlijke, hartverwarmende, spannende, maar ook verdrietige momenten. Alles bij elkaar genomen? Zijn het allemaal momenten om nooit meer te vergeten… 

WakiAnderZ

Deep House/Progressive House

Neemt je keer op keer mee op reis naar het onbekende, begeleid door heerlijke Deep…

DJ WAKIYAN

diverse Early stylen

Bekend door zijn ruime en variërende keuze in diverse Early stylen.  Hij zal je laten…

DJ Waki-saN

Deep & Dark Techno

Zorgt er elke keer weer voor dat je opnieuw verlangt naar een nieuwe trip met…